„Kristálytiszta, egyértelmű szöveg”

Beszélgetés Kálmán Gáborral

INTERJÚ - LXIV. évfolyam, 3. szám, 2020. január 17.

Kálmán Gábor a harmincas generáció figyelemre méltó alkotója. 1982‑ben született a szlovákiai Érsekújváron, gimnazista kora óta Magyarországon él. Már első regényével (Nova, 2011) kiérdemelte az év legjobb elsőkötetes írójának járó Bródy-díjat. Második regénye, A temetés (2016) kísérletezőbb szöveg, mely tulajdonképpen egy hosszú vonatút és egy temetés leírása. A szerzővel új kötete, a Janega Kornél szép élete (2018) kapcsán beszélgettünk.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 32. szám, 2019. augusztus 9.
LXII. évfolyam, 49. szám, 2018. december 7.
LX. évfolyam, 26. szám, 2016. július 1.
Élet és Irodalom 2021