Méltóságról, szenvedésről

Az eutanáziát elutasító vallási vezetők nyilatkozatáról

PUBLICISZTIKA - LXIV. évfolyam, 3. szám, 2020. január 17.

Az Izraeli Nemzeti Bioetikai Tanácstól indult vallásközi kezdeményezésre a három nagy, Ábrahámtól eredő, egyistenhívő világvallás képviselői egyhangúan és közösen ítélték el az élet lezárását célzó bármely aktív vagy passzív közreműködést, minden ilyen lépést egyaránt elfogadhatatlannak ítélve. „Az eutanázia és a külső segítséggel lehetővé tett öngyilkosság gyökeresen rossz mind erkölcsi, mind vallási szempontból, és semmilyen körülmények között sem megengedhető.” Az aláírók kifejezték azt az egységes véleményüket, hogy sehol nem szabad engedélyezni a „halálba segítés” semmilyen módját. E dokumentumot a Vatikánban átnyújtották Ferenc pápának, olvasható a Times of Israel közölte írásban.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 10. szám, 2018. március 9.
LXI. évfolyam, 41. szám, 2017. október 13.
Élet és Irodalom 2021