BESZÉL NÉHA

PÁRATLAN OLDAL - LXIV. évfolyam, 2. szám, 2020. január 10.

Nyilatkozik a „csapatkapitány”, Csányi Sándor OTP-vezér a HVG karácsonyi számában. (Szövegkörnyezetből kiemelt részletek következnek.)

A stadionokra költött pénzekről: „(...) nincs még egy produkció, ami olyan mértékű össztársadalmi eufóriát okoz, mint a foci, politikai hovatartozástól függetlenül”.

Az oligarchákról: „Engem nem visel meg lelkileg, hogy ki hány milliárdot szerzett és hogyan, amíg nem kap előnyöket és nem vonatkoznak rá más szabályok, mint rám.”

Orbánhoz fűződő barátságáról: „Én egy regnáló miniszterelnökre nem mondom, hogy a barátom, de régóta ismerjük egymást. Ő sok emberrel beszél, sok véleményt meghallgat, és sokkal befogadóbb, mint általában hiszik.”

A lakossági hitelekről: „A magyar lakosság adóssága a GDP 15 százaléka, sehol sem ilyen alacsony körülöttünk, úgyhogy bőven lehet még hiteleket felvenni.”

A munkaerőhiányról: „Én kifejezetten örülök annak, hogy a szakképzés Palkovics miniszter úrhoz került, szerintem is többet érhet egy jó szakma egy piacképtelen diplománál.”

A  CEU- és MTA-ügyről: „Nem használt volna a bank érdekeinek, ha ilyen háborúkban elmondom a véleményemet.”

Az önkormányzati választások eredményéről: „Nem lepődtem meg, a saját tapasztalataim alapján ezt vártam. De ennél többet nem akarok mondani, mert a jobboldali barátaimtól is szeretnék karácsonyi ajándékot kapni.”

A Pozsonyba áthelyezendő OTP-székhelyről: „Az ember beszél néha hülyeségeket.”

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 29. szám, 2023. július 21.
LXVII. évfolyam, 28. szám, 2023. július 14.
LXVII. évfolyam, 22. szám, 2023. június 2.
Élet és Irodalom 2023