„Mindenki a szüleit próbálja kiheverni a pszichológusnál”

Beszélgetés Valcz Péter színész-rendezővel

INTERJÚ - LXIV. évfolyam, 1. szám, 2020. január 3.

A címben szereplő idézet Woody Allent juttatta eszembe: zsigerből jövő őszinteség, (ön)irónia, na meg az a közvetlenség, amiben ott bujkál a hűvösség avagy a távolságtartás is. Amikor egyszerre vagy nyitott, mégis érezni lehet az öt lépés távolságot, hogy azért nem adod magad olyan könnyedén mindenkinek. Valcz Péter önazonos színész-rendező, különleges tapasztalatokkal. Jelenleg Budapesten tartózkodik, s vagy három projektben vesz részt. A Szkéné Színházban a Szeretett vezérünk című abszurd show-t rendezte, de a díszlettervező címke mellett is az ő neve szerepel. S van egy másik fontos előadása a Tünet Együttessel közösen a Trafóban, itt viszont mint dramaturg és alkotótárs is jelen van. Színházi létről, Greta Thunbergről és Indiáról is kérdeztem.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2024