A betlehemi tranzit

Van-e különbség Libanon és Magyarország morális kötelességében a szíriai menekültek védelmét illetően?

PUBLICISZTIKA - LXIII. évfolyam, 51-52. szám, 2019. december 19.

Jézus a betlehemi tranzitban született. Családja migránsként érkezett Názáretből, és menekültként futott tovább Egyiptomba. Lévén ez nyílt tranzit, az állatok melengethették, a pásztorok és a királyok látogathatták. A nagy vallásalapítók gyakran kényszerültek menekültlétre, Mohammed is kényszervándorként érkezett Medinába. Nem sorolom, invokációként is csak azért idéztem fel, mert ez a karácsonyi lapszám, s mert ennek apropóján erkölcsi kérdésekről írok.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 14. szám, 2020. április 3.
LXIII. évfolyam, 26. szám, 2019. június 28.
LXI. évfolyam, 51-52. szám, 2017. december 20.
Élet és Irodalom 2024