MUMUST

MINDEN MAGYAR FALUBA!

PÁRATLAN OLDAL - LXIII. évfolyam, 50. szám, 2019. december 13.

Erfurt város arab származású polgármester-helyettese, Mohammad Suleman Malik muszlim közösségük nevében annak a döntésüknek adott hangot, hogy egy új mecsetet akarnának építeni a város külterületén, egy ipari jellegű telken, mert a környéken kevés az imahely.

A bejelentés felháborodást váltott ki a szélsőséges Német Alternatív Párt (AfD) és az Identitárius Mozgalom vezetésében, és akciókat szerveztek a beruházás megakadályozására. („Ne épüljön új mecset Erfurtban” feliratokat ragasztanak a lámpaoszlopokra, és hatalmas keresztet állítottak a kiszemelt telekre).

A jobboldali szélsőségesek reakcióira vehemensen, csak azért is hangvétellel reagált a polgármester-helyettes: „A választások előtt láthattuk, a fenti pártok hogyan fordultak a kisebbségek, muszlimok, zsidók és menekültek ellen... A mecset fel fog épülni, aztán egy másik, majd egy újabb és még sok másik. Amíg minden faluban nincs mecset! A nácik biztosan nem állíthatnak meg minket.”

Itthon a kormánypárt által megszerzett megyei lapok központi összeállítású anyagokban hogy kommentálják az erfurti helyzetet? Az egyhasábnyi beszámolót ezzel a címmel vezették fel: Mecsetet minden német faluba? Majd így folytatták: „Addig építene új mecseteket Németországban Erfurt város muszlim polgármester-helyettese, amíg minden faluban nem lenne.”

Ismerve a vidéki választóknak szánt tájékoztatás tartalmi és színvonalbeli „erényeit”, hetek óta látható, hogy ismét teljes gázzal működtetik a már többször felmelegített goebbelsi marketinget, mindent elkövetnek, hogy újra felerősítsék az emberekben a bevándorlókkal szembeni félelmet, hogy aztán melldöngetve sulykolhassák, de mi megvédünk benneteket, de csak mi egyedül. Nincs napilapi megjelenés a téma adagolása nélkül, mindig előkerül a világból egy-egy ránk vetíthető szörnyűség. Hányadik bőrt akarja még lehúzni a migráns mumusról ez a sekélyes gondolkodású pártalakulat?

Néhány vezércikk címe: Hat dzsihadista még szabadlábon van, Tartós terrorveszély, Rajongva szeretett gyilkosok, Folyamatos készültségben, Megnőtt a tiltott határátlépések száma a magyar határon, Dzsihadista volt a késelő, Alagutat fúrtak a migránsok, Alagutak a déli határon (Forrás: MÉDIAWORKS, megyei napilapok.)

Nem tisztünk nekünk, magyaroknak megítélni, hogy Erfurtba szükséges-e abba az ipari övezetbe mecsetet építeni, hogy minden faluba akarnának, azt nyilvánvalóan Malik úr sem gondolta komolyan. A muszlim ügy kezelését bízzuk a németekre, ha már a nyomorunk a szerencsénk, és hazánkban a legelesettebb muszlim sem akar letelepedni, de a blöff ellepi a vidéket, és többnyire eredményesen riogat.

A történtekhez többféle módon lehet viszonyulni, mindenesetre elgondolkodtató a következő közlés: az elmúlt öt évben kétezer keresztény templomot romboltak le Németországban, érdektelenség miatt. (Augustinus baden-württembergi bencés szerzetes nyilatkozta az M1-nek).

A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 26. szám, 2020. június 26.
LXIV. évfolyam, 17. szám, 2020. április 24.
LXIV. évfolyam, 15. szám, 2020. április 9.
Élet és Irodalom 2024