A tüntetéshez való jog Franciaországban

PUBLICISZTIKA - LXIII. évfolyam, 50. szám, 2019. december 13.

December 5-én Párizsban meg hetven francia kisvárosban több mint nyolcszázezren vonultak ki az utcára tiltakozásul a Macron-féle nyugdíjreform ellen. Az országban szinte alig járt vonat, törölték a légi járatok harminc százalékát, az iskolák felében nem volt tanítás. Megbénult a fél ország. Sok helyen még gimnazisták, sőt, általános iskolások is csatlakoztak a tüntetőkhöz. Akik közül sokan, az egyre gyakoribb rendőri túlkapások miatt, kénytelenek voltak alaposabban utánanézni jogaiknak. Mint ahogy annak is, hogy mire jogosítja fel a törvény a tüntetőkkel szemben eljáró rendőröket...

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 4. szám, 2023. január 27.
LXVI. évfolyam, 45. szám, 2022. november 11.
LXVI. évfolyam, 44. szám, 2022. november 4.
Élet és Irodalom 2023