„Kár tagadni – a mai napig varázslatra vágyunk”

Beszélgetés Sonnevend Júliával

INTERJÚ - LXIII. évfolyam, 49. szám, 2019. december 6.

Sonnevend Júlia a New York-i New School for Social Research Szociológia Tanszékének oktatója. Korábban a Michigani Egyetemen tanított, valamint ösztöndíjasként kutatott Jeruzsálemben, Berlinben és New Havenben is. Érdeklődése középpontjában a kortárs társadalmakat meghatározó varázslatos elemek állnak: míg első könyvében azt vizsgálta, hogyan válnak egyes történelmi események globális mítoszokká, most készülő műve az emberi kapcsolatokban jelen lévő mágikus tulajdonságról, a vonzerőről szól.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 29. szám, 2021. július 23.
LXV. évfolyam, 16. szám, 2021. április 23.
LXIV. évfolyam, 16. szám, 2020. április 17.
Élet és Irodalom 2023