Többpártrendszerből kétpártrendszer?

PUBLICISZTIKA - LXIII. évfolyam, 44. szám, 2019. október 31.

Tart még a váratlan választási sikerek öröme, de már mindenki tudja: most jön a neheze. Fogalmazás kérdése, hogy az ellenzék bizonyítási kényszerbe került, vagy végre bizonyítási lehetőséget kapott. Kormányzóképességén túl bizonyítania kell egy másfajta politikai modell létjogosultságát is, amely a vezérelv és a hatalomkoncentráció helyett partneri részvételre, együttműködésre épít. Mindezt egy nem pontosan tisztázott koalíciós szerkezetben és – ami a kormányt illeti – ellenséges környezetben. A gyakorlati próbatételek mellett új, részben elvi természetű dilemmákkal is szembesülnie kell. Kettővel bizonyosan: az egyik a pártstruktúra átalakulása, a másik a falu és a (nagy)város között támadt szakadék.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 23. szám, 2019. június 7.
LXII. évfolyam, 20. szám, 2018. május 18.
LXI. évfolyam, 27. szám, 2017. július 7.
Élet és Irodalom 2021