„Még az életemben felszabadultam”

Beszélgetés Ungváry Rudolffal

INTERJÚ - LXIII. évfolyam, 43. szám, 2019. október 25.

Ungváry Rudolf lakásán vagyunk, jóval az idei önkormányzati választások előtt. Az 56-os elítélt, gépész- és információs mérnök, író, akinek nemrég jelent meg a Balatoni nyaraló című könyve, a sárga felső, piros nadrág örök harmóniájában ül a fotelben, a terasz felől épp csak hogy egy fénycsík érinti a karját. Régóta ismerjük egymást, régebben, mint amikor 1989. október 23-án „Szűrös Mátyás ideiglenes köztársasági elnök az Országház erkélyéről kikiáltja a Magyar Köztársaságot”. Ungváry 53 éves volt akkor, én 25.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 14. szám, 2020. április 3.
LXIII. évfolyam, 51-52. szám, 2019. december 19.
LXIII. évfolyam, 31. szám, 2019. augusztus 2.
Élet és Irodalom 2021