Retrospektív

Karcok

PRÓZA - LXIII. évfolyam, 43. szám, 2019. október 25.

(testek) Ha nagyon hideg volt, a WC-be mentek be, ami mindig meglepően rendezett volt.

Soha nem érezték a jeges csempék között a halált. A kielégülés utáni renyheség érzékeltethette volna velük az elmúlást, amit persze több feltámadás követett. De eszük ágában sem volt megunni egymást. Megcsömörni a megszakadt harisnyáktól, a szétfoszlott pamut alatti gatyagumik látványa sem vágytalanította őket. Sietni kellett. Mindig sietni.

Ezek a gyors gyönyörök olyanok voltak, mintha egy luxusnyaraláson, egy luxuságyban, luxusdugásban részesítenék egymást.

Csak ők voltak, ketten, ebben a csaknem mindig üres toalettben. Sokadik, de meghatározó búvóhelyük volt ez. Egyszer egy kollégától hallották, hogy leginkább a fővárosokban a melegek találkahelyei voltak a mellékhelyiségek, és gyakran razziáztak, igazoltattak ott a rendőrök. Akkor észrevétlen egymásra néztek, hogy a kollégák ne vegyék észre, és egymásra mosolygott a szemük. Mikor kettesben találkoztak itt, a toalettben, megállapították, hogy még szerencse, hogy a heteró szeretőket nem vegzálják úgy. Mert ők csaknem szeretik ezt a toalettet. És újra egymásnak estek.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 51–52. szám, 2022. december 22.
LXVI. évfolyam, 46. szám, 2022. november 18.
LXVI. évfolyam, 42. szám, 2022. október 21.
Élet és Irodalom 2024