Szól a telefon

PRÓZA - LXIII. évfolyam, 43. szám, 2019. október 25.

Felkel, komótosan összeszedi a kávéscsészéket – jó volt ez a szakmai nap, minden meghívott előadó eljött, főleg ez az utolsó faszi volt érdekes, a dr. Radnai, a kiégésről beszélt – megigazítja a mustársárga függönyt, a nap ilyenkor délután mindig pont az ő íróasztalára süt, persze, nem is árt ennek a dohos régi bérháznak egy kis napfény  – „egyszer mindenkit elér a burnout”, mondta az előadó, persze, tudja ezt ő maga is, látja az idősebb kollégáin, gyakran beszélnek róla a heti szupervíziókon, de hát természetes, hogy az ember egy idő után érdes lesz, mint a smirgli, az ilyen munka ezzel jár – kinyitja a hűtőt, kiveszi a nevével felcímkézett műanyag dobozt (Tupperware), keres egy tiszta villát a mosogató szárítójában, a hideg paprikás krumplit állva lapátolja a szájába – megtanulta ő, hogy tilos érzelmileg bevonódni, nem kell a csöviket dajkálgatni, az ember csak teszi a dolgát, ha minden könnycseppet észrevenne azokon a maszatos, ráncos arcokon, akár naponta elpuszulhatna, ez védekező mechanizmus... persze, szereti a munkáját, de a gyakorlati részére koncentrál, szép szavakból nem lesz semmi, csak a hideg fejjel végiggondolt cselekedetekből.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 30. szám, 2018. július 27.
Élet és Irodalom 2020