Az igazság nehéz

KÖNYVKRITIKA - LXIII. évfolyam, 41. szám, 2019. október 11.

Péterfy-Novák Éva: Apád előtt ne vetkőzz. Libri Kiadó, Budapest, 2019, 216 oldal, 3499 Ft

Az Apád előtt ne vetkőzz erre mutat rá: a társadalomba tabuként beágyazódott, a szőnyeg alá söpört szexuális bűncselekményekre, ezek meglétére, még akkor is, ha nem veszünk róluk tudomást. A valóság darabkáiból fikcióvá szőtt regény központi témája a nagyapa, Károly és az unokája, Eszter közötti kapcsolat. Ez látszólag szeretettel és megértéssel, játékkal teli, idealisztikus. A gyakorlott olvasóban hamar megszólal(hat) a vészcsengő: ez nem lesz jó. Több kisebb utalásból már sejthető, hogy ez beteges, a nagyapa szempontjából önző és manipulatív kapcsolat, amit mindkét fél szeretetnek gondol.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 35. szám, 2019. augusztus 30.
Élet és Irodalom 2021