Selejtezés

PRÓZA - LXIII. évfolyam, 38. szám, 2019. szeptember 20.

„Hiába tanulta meg Petőfi Sándor Magyar vagyok című versének mind az öt versszakát az a nyolcadikos fiú, akit a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara felkért, hogy szavaljon a március 14-i rendezvényen. A verset ugyanis a szervezők miatt nem mondhatta el.”
(444.hu)

 

„Kár volt tűsarkút húznod!”

A buszmegállótól meredek utcán kell felkaptatni a helyszínig.

„Vajon miért nem a hivatalában találkozunk? Betegállományban van, ahogy a titkárnője mondta? Mese habbal! Ha gyengélkedik, el lehetett volna halasztani ezt az egészet.”

Luxusházak vagy inkább villák. Autó nem áll egyik kapu előtt sem, persze, itt mindenkinek van garázsa.

„Még azt sem döntötted el, hogy melyik habitus illik a helyzethez. Szerény tekintélytisztelő megilletődöttség, hisz mégis csak egy kormánytaggal fogsz beszélni, te, a kezdő újságfirkászocska? Vagy lépj fel harcos, igazságkereső riporterként? A kettő egészséges ötvözete lenne a legjobb.”

Nem lakáj nyitja a kaput Magdinak, hanem személyesen a kormánybiztos. Puha kézfogása és túlzóan meleg mosolya mintha jelzések lennének, hogy regisztrálta: a látogató egy hölgy, aki ráadásul kifejezetten szép.

– Kávé? Tea? Láttam, hogy nem kocsival jött, akkor talán egy konyak?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2024