A gyávaság reneszánsza

Beszélgetés Paul Lendvaival új könyvéről, a Törékeny Európáról

INTERJÚ - LXIII. évfolyam, 34. szám, 2019. augusztus 23.

Szomorúnak, sőt, tragikusnak tartja a magyarországi helyzetet Paul Lendvai, akinek most, 90 éves korában jelenik meg nálunk a 18. kötete. Úgy látja, a rendszer annyira betonbiztos, hogy lényegében Orbán Viktor egészségi állapotától függ a sorsa. Hozzáteszi azonban, hogy a történelmet gyakran forgatják meg a véletlenek. Most nálunk azt látni, hogy grasszál a butaság és a provincializmus, és mint minden politika, ez is talál kiszolgálókat, miközben százezrek hagyják el az országot. Tartani lehet tőle, hogy köztük – már megint – a jövő Nobel-díjasai. Nem akarja a világot megváltoztatni, de az ostobaság, a rasszizmus és a gyűlölet ellen továbbra is fel fog lépni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 10. szám, 2020. március 6.
LXIII. évfolyam, 50. szám, 2019. december 13.
LXIII. évfolyam, 46. szám, 2019. november 15.
Élet és Irodalom 2023