Mert az idő közel van

KÖNYVKRITIKA - LXIII. évfolyam, 34. szám, 2019. augusztus 23.

Petőcz András: A visszaforgatott idő. Tiszatáj Könyvek, Szeged, 2019, 120 oldal, 2950 Ft

Az egész kötetre jellemző egyfajta meditatív, filozofikus, egyben összegző hangvétel. A részcímek egy körforgás elemeiként is tekinthetők: Kivonulok, Boldog, magányos szöveg, Az idő visszaforgatása, 10 koan Tandorinak, A csend súlya. És mindben történetek, játékok, emlékek, vágy az elmúlt, a már nem elérhető után. Kivonulni a világból, „hol indulat és gyűlölet lángol”, egy másik világba, amelyet Arany János, Ady Endre, József Attila tenne barátságossá. Hommage-versek ezek a nagy elődöknek, és a nyelvi készségek felmutatása egyúttal.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LV. évfolyam 23. szám, 2011. június 10.
LIV. évfolyam 27. szám, 2010. július 9.
LI. évfolyam 19. szám, 2007. május 11.
Élet és Irodalom 2021