Harminc év múlva

PUBLICISZTIKA - LXIII. évfolyam, 32. szám, 2019. augusztus 9.

Egy szabad, nyitott, fejlődőképes ország teljes jogú polgárai szerettünk volna lenni. Mostanában egyre többen próbálják meghatározni, mikor volt a fordulópont, melyek voltak a végzetes hibák, miért bukott meg ilyen szánalmasan a magyar köztársaság. Úgy látom, kezd kialakulni a konszenzus: az egyik legfontosabb tényező a tárgyalásos átmenet során kialakított rossz választási rendszer, amelyért a néhai MSZMP és az Ellenzéki Kerekasztal vezetői is felelőssé tehetők. Mivel ezt közelről figyelhettem és kommentálhattam, akkori cikkeimet idézve írom meg, hogyan láttam és látom ezt a folyamatot.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 33. szám, 2021. augusztus 19.
LXII. évfolyam, 50. szám, 2018. december 14.
LXI. évfolyam, 32. szám, 2017. augusztus 11.
Élet és Irodalom 2023