A JÓKEDVŰ ADAKOZÓ

PÁRATLAN OLDAL - LXIII. évfolyam, 32. szám, 2019. augusztus 9.

A református istentiszteletek befejezéseként adakozásra szólítják fel a híveket, és Isten áldását kérik a „jókedvű adakozóra”. A Svábhegyi Református Gyülekezetnek most csakugyan van oka az áldáskérésre, hiszen a napokban majdnem egymilliárd forint közpénzt kaptak óvodaépítésre.

A Felhő utcai gyülekezetre, amelyhez Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is tartozik, eddig is záporoztak az áldások. Egy éve 7000 négyzetméternyi területet vásároltak számukra 650 millió forintért.

Az ajándéktelken a gyülekezet református központot kíván felépíteni. Orbán Viktor, mint mondta, „mélyen motivált” a terv megvalósulásában. Kijelentette: „Kormányunk kimondatlanul is érvényes jelszava a Soli Deo gloria (egyedül Istené a dicsőség), ez nemzet- és országépítő kormány, és ebbe az elkötelezettségbe beletartoznak a templomépítések is.”

Most már csak az a teológiai kérdés vár megválaszolásra, jár-e az isteni áldás annak, aki nem a magáéból, hanem mindannyiunk közpénzéből adakozik a saját gyülekezetének.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 2. szám, 2023. január 13.
LXVII. évfolyam, 2. szám, 2023. január 13.
LXVI. évfolyam, 48. szám, 2022. december 2.
Élet és Irodalom 2023