„Meg is csinálja azt, amiről beszél”

Beszélgetés Gerőcs Péterrel

INTERJÚ - LXIII. évfolyam, 32. szám, 2019. augusztus 9.

Gerőcs Péter generációjának egyik legtermékenyebb prózaírója. Az Árvaképek című regénye, mely tavaly ősszel került a könyvesboltokba, a hatodik kötete. A regény egy portréfotós élettörténetét beszéli el, aki megszállottan küzd a felejtés ellen.  A mű tavasszal elnyerte a Békés Pál-díjat. Závada Pál laudációjában kiemelte a kötet olvasmányos mivoltát, a szöveg érzékeny és érzéki megformálását. A szerzővel a vizuális médiumok és a próza kapcsolatáról, regények kezdőmondatairól, magányról és idegenségről beszélgettünk.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 3. szám, 2020. január 17.
LXII. évfolyam, 49. szám, 2018. december 7.
LX. évfolyam, 26. szám, 2016. július 1.
Élet és Irodalom 2021