Macron pókerjátszmája

PUBLICISZTIKA - LXIII. évfolyam, 28. szám, 2019. július 12.

Macron és Orbán nyírtak ki engem – panaszolta tele a német sajtót Manfred Weber, akinél színtelenebb és súlytalanabb csúcsjelöltet aligha választhatott volna magának az Európai Néppárt. Ám bármilyen hangzatos is a vád, csak részben helytálló. A francia elnök számára a bajor politikus valóban elfogadhatatlan volt – de ugyanígy bármely más csúcsjelölt is az lett volna. Macron ugyanis elvből vitatta ennek a szisztémának a jogosultságát: szerinte egyrészt sehol sincs lefektetve az EU dokumentumaiban, másrészt csak akkor lenne hiteles, ha az EP-választásokon határokon átnyúló listákra lehetett volna szavazni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 29. szám, 2022. július 22.
LXVI. évfolyam, 26. szám, 2022. július 1.
LXV. évfolyam, 51–52. szám, 2021. december 22.
Élet és Irodalom 2022