Melyik út vezet Nyugat felé?

A pozitív integráció

PUBLICISZTIKA - LXIII. évfolyam, 28. szám, 2019. július 12.

Nemrég egy külföldi konferencián, amelyre az Európai Unió minden szegletéből hívtak szakértőket, amolyan bemelegítésképp arra kérték a résztvevőket,  kis matricával jelezzék, hova tartozónak vallják magukat. Észak, dél, nyugat vagy épp kelet? Az első látásra ártalmatlan feladat pillanatokon belül a Csinibabából is ismerős mélyfilozófiai kérdések tömkelegét vetette fel. Hiába omlott le a vasfüggöny, a „Helsinki az már Nyugat?” jellegű elmékedés még ma is érvényes, és nem csak Kelet-Európában. Annyiféleképpen lehet ugyanis viszonyulni ehhez a kérdéshez.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 13. szám, 2022. április 1.
LXIV. évfolyam, 1. szám, 2020. január 3.
LXII. évfolyam, 30. szám, 2018. július 27.
Élet és Irodalom 2023