Kamaszoknak mesélni?

KÖNYVKRITIKA - LXIII. évfolyam, 28. szám, 2019. július 12.

Zalka Csenge Virág: Hősök és pimaszok. Pont Kiadó, Budapest, 2019, 152 oldal,  3255 Ft

Néhány évtizede újabb „hóbortok” jelentek meg: bibiloterápia, meseterápia stb. Aha. Hát a felnőtteknek maguknak ismét szüksége lett a mesékre, a mesélésre. A felnőtt és a kisgyermek élhet a mesén. De mi van a köztes generációval? Az identitásukat kereső kamaszokkal? Mi van azokkal, akiknek egy rossz „tálalás” ciki, s azokkal, akik kicikiznek minket?

A pimaszok, a kockulók, a Google nemzedéke. De hogyan lesznek Hősök? – Ja, és természetesen hogyan lesznek természetükből, élethelyzetükből adódóan pimaszok?! Ezt a kérdést boncolgatja Zalka Csenge Virág Hősök és pimaszok című kötete.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2021