KLÍMA ÉS POLITIKA

PÁRATLAN OLDAL - LXIII. évfolyam, 26. szám, 2019. június 28.

Olvasom a sajtóban, hogy a korábbi jelzésekkel szemben a magyar kormány mégsem vállalja 2050-re a teljes szén-dioxid-mentességet. Orbán – „konzervatív” létére – materialista hangot ütött meg e kérdésben: kezdjünk tárgyalni a pénzről – jelentette ki. Tudjuk, nekik Magyarország az első – ahogy annak idején egy másik kormány az olajválságot, ők a légkör tönkremenetelét, a globális felmelegedést is a határon akarják megállítani.

Elgondolkoztam: vajon kinek a reszortja a kormányban ez a kérdés, s úgy vélem: az Innovációs és Technológiai Minisztérium lenne az illetékes, ám ők azért nem tudnak kellően elmélyedni az ügyben, mert Palkovics miniszter éppen a Magyar Tudományos Akadémia szétverésével van elfoglalva.

Így persze sok minden érthető. Az emberiség jövője várhat egy kicsit, előbb a NER teljhatalmát kell megoldani, minden területen. Ha sikerül az MTA kutatóhálózatát felszámolni, talán a klímaváltozás sem fog bekövetkezni – vagy legalább nem lesz senki, aki hazánkban az erre utaló adatokat rögzítené.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 6. szám, 2023. február 10.
LXVII. évfolyam, 5. szám, 2023. február 3.
LXVII. évfolyam, 4. szám, 2023. január 27.
Élet és Irodalom 2024