ESZIK, AMIT AKAR!

PÁRATLAN OLDAL - LXIII. évfolyam, 25. szám, 2019. június 21.

Ezt a szélsőségesen liberális álláspontot alakította ki a Hír Tv Szabadfogás című össze és vissza, valamint egymás szavába belebeszélős műsora. A mindenoldali bölcsek válogatottja a vegetáriánus és a vegán diéta környezet- és klímavédelmi kérdéseinek politikai vetületével indított, és az éles vita során elhangzott minden létező ostobaság, míg az említett ultima ratióhoz el nem jutottak. A műsorvezető annyira elégedett volt a világrengető bölcsességgel, hogy lezárta a vitát. Gondolom, a csatorna törzsnézői ezzel szintén elégedettek voltak, noha a nagy diktumfaktum még nekik sem mondhatott újat vagy hasznosíthatót. Azt pedig, hogy igaz keresztény-konzervatív lelkük megsajdult volna a Globusért, kizárom.

Pedig a brain stormingnak arról kellett volna szólnia, hogy milyen eredmény várható az állati eredetű élelmiszerek mellőzésétől, illetve a Föld haszonállat-állománya csökkentésétől. Nem könnyű visszatartani a véleményemet, de megszólalásom oka pontosan az, hogy ez nem politikai vélemény kérdése, hanem tudományos dolgozatok tárgya kell legyen. A média ebben az esetben akkor látja el hivatását, ha híven tájékoztat a tudományos eredményekről, hogy mindenki azt akarjon enni, ami saját magának és az egész emberiségnek egyaránt kellemes és hasznos.

Természetesen tudom, hogy az adott médium annak a kormányzó erőnek a befolyása alatt áll, amelyik hadilábon áll minden a hatalmát korlátozni hivatott intézménnyel. Most éppen a Magyar Tudományos Akadémiával párbajozik életre-halálra. Könnyen lehet, hogy az Akadémia illetékes munkatársa helyett szakértőként behívatja a stúdióba a Fényevők Társaságának főtitkárát. Ha az illető politikailag megbízható.

A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 47. szám, 2021. november 26.
LXV. évfolyam, 44. szám, 2021. november 5.
LXV. évfolyam, 42. szám, 2021. október 22.
Élet és Irodalom 2021