„A tapasztalataim összessége vagyok”

Interjú Bernardine Evaristo brit íróval

INTERJÚ - LXIII. évfolyam, 22. szám, 2019. május 31.

Bernardine Evaristo többszörösen díjazott brit író, aki rendhagyó stílusával és regényeinek különleges témáival méltán hívta fel magára az olvasók és a kritikusok figyelmét. Első verses regénye, az önéletrajzi ihletésű Lara (1997) családjának több mint százötven éves történetét meséli el, amely hét generációt és három kontinenst érintve bontakozik ki. A Larát több nagy sikerű írás követte, például a Blonde Roots, Evaristo első prózában írt munkája, amely feje tetejére állítja a transzatlanti rabszolga-kereskedelmet: az afrikaiak döntik rabszolgasorba a fehér karaktereket a regényben (magyarul Ófrika Rulez! címen jelent meg Boda András fordításában). Az író május 23-án Budapesten tartott előadást A művészetek és a város című kétnapos konferencián. 


 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 37. szám, 2018. szeptember 14.
LXII. évfolyam, 7. szám, 2018. február 16.
LXI. évfolyam, 16. szám, 2017. április 21.
Élet és Irodalom 2021