AGORA

PÁRATLAN OLDAL - LXIII. évfolyam, 21. szám, 2019. május 24.

Átadták Óbuda-Békásmegyer piacának új csarnoképületét, egyben az új „közösségi találkozóhelyet”. A főpolgármester is jelen volt az eseményen, szépen olvasta fel köszöntőbeszédét: „Budapesten ma már több jó példa is mutatja, hogy a jól kitalált és igényesen megépített központi helyeken összpontosul az adott városrész áramlása, személyek és információk jönnek-mennek és hatnak egymásra. Ilyen centrumokban fokozódik a város és a városrész lüktetése, aktivitása. Minden új egészséges fejlesztés fontos lépés a főváros összképének javításához, minden megújuló közösségi tér jó irányban változtatja, formálja Budapest egészének arculatát is.” (budapestvideo.hu) Április 27-én hangzottak el e bölcsességek.

Néhány nap múlva hallhattuk: a Fővárosi Önkormányzat Csarnok és Piac Igazgatósága úgy döntött április 24-én, hogy a hozzá tartozó piacokon/vásárcsarnokokban felfüggeszti kampányidőszakokban – uniós és önkormányzati választás – a „rendezvényeket”. Eddigi áldozat a Rákóczi téri csarnok barátságos, népszerű, szombatonként tartott „közösségi reggeli” programja.

A főpolgármester bizonyára nem tudott e határozatról. Hisz komoly ember szavai és tettei között van némi következetesség.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 2. szám, 2024. január 12.
LXVI. évfolyam, 6. szám, 2022. február 11.
LXV. évfolyam, 42. szám, 2021. október 22.
Élet és Irodalom 2024