KI A MAGYAR?

PÁRATLAN OLDAL - LXIII. évfolyam, 19. szám, 2019. május 10.

Novák Katalin államtitkár idén februárban az ATV-ben Rónai Egon kérdésére, hogy miért nem építtet az állam megfizethető bérlakásokat a rászorulóknak, azt válaszolta, azért, mert a magyar emberek saját tulajdonú lakásban akarnak élni.

A 24.hu Rákay Philipről és családjáról kiderítette, hogy olcsó önkormányzati lakáshoz jutott a Bécsi kapu téren. „A Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese és felesége – írja a lap egy 2019. május 3-i cikkében – lakáscsere útján egy 60 négyzetméteres ingatlanhoz jutott hozzá egy olyan műemlék épületben, amit nemrég 70 millió forintért újított fel az I. kerület. Az önkormányzat tájékoztatása alapján Rákayék idén januárban szerezték meg a lakás örökbérleti jogát, amiért költségelvű lakbért, havonta mindössze 39 ezer forintot fizetnek a Budavári Önkormányzatnak.” Az újságíró kérdésére Rákay Philip közölte, hogy egy „értékes, felújított pesti öröklakást adott egy rendkívül lelakott állapotú, a Budavári Önkormányzat tulajdonában lévő lakás bérleti és nem tulajdonjogáért cserébe.”

Kérdések:

1. Ki hazudik, az önkormányzat, amely szerint az épületet „nemrég 70 millióért felújították”, vagy Rákay, aki ezt a lakást „rendkívül lelakott állapotú”-nak minősítette?

2. Akkor most Rákay Philip és családja (vagy Bayer Zsolt és a többi Fidesz-közeli csókos, aki az utóbbi időben a budai Várban vett ki nevetségesen alacsony havi összegért luxus bérlakást, akár – mint Rákayéknál láttuk – a saját tulajdonú lakást feladva), nos, ők vajon magyar emberek-e?

Élet és Irodalom 2020