Vieux maître et vieille maîtresse

PRÓZA - LXIII. évfolyam, 13. szám, 2019. március 29.

Szeretnek engem? Ő? Életem párja? Ha szeret, nagy messzeségből szeret. E-mail-küldeményében kép, rajta én. Megfestett emlékezetből csupa pirossal, sárgával, kanapén végigdőlve. Méghozzá Tolsztoj olvasása közben. A fejem alá tett egy kis bordót, lilát és rózsaszínt, minden más, kivéve, ahol a kanapém áll, piros és sárga.

Húsvét és pünkösd között lehetünk, a Háború és béke második köteténél tartok. Fél év után két napot töltünk együtt, emlékezetesen jót, így szoktuk, így sikerül, így jut belőle újabb sok hétre, amikor ismét nem látjuk egymást. Azt nem szoktuk tudni, mennyi időre válunk el. Távolléteink maguktól nyúlnak, mint a rétestészta, életem párja szerint minél hosszabb az elválás, annál nagyobb az egymásra találás öröme.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LIX. évfolyam, 36. szám, 2015. szeptember 4.
LV. évfolyam 5. szám, 2011. február 4.
LIII. évfolyam 29. szám, 2009. július 17.
Élet és Irodalom 2023