JAVASLAT

PÁRATLAN OLDAL - LXIII. évfolyam, 10. szám, 2019. március 8.

Orbánnak és csapatának politikája egyre több kárt okoz a hazának és a magyar embereknek. Az ország mind inkább hitelét veszti, az Európai Unió kevéssé tolerálja a „Brüsszel” elleni támadásokat, a Néppárt a Fidesz kizárását fontolgatja, és várhatóan mind kevesebb anyagi támogatás is érkezik. A belpolitikában is csak károkat okoz tevékenységük, a magyarok többsége – a propagandaszövegek dacára – egyre rosszabbul él, és a kivándorlás folytatódik.

Én azt javaslom, hogy a NER hagyja békén az oktatást, az egészségügyet, a tudományt, a szociális szférát, a gazdaságot és a külpolitikát is. Minden lépésük csak kárt okoz, feszültségeket kelt és gyűlöletet ébreszt, mivel nem értenek semmihez, és képtelenek megérteni a világ működését – csak saját szempontjaikat érzékelik. Egy kitalált univerzumban működnek, amelyben semmi sem úgy van, mint a valóságban. Inkább foglalkozzanak csak legkedvesebb időtöltésükkel, a lopással, a gazdaság és politika dolgait pedig hagyják a maguk útján menni. Rosszabb nem lehet, csak jobb. Állandó beavatkozásuk eltéríti a természetes folyamatokat, amelyek idővel talán helyére tennék a magyar világot.

Néhány év alatt az ország normalizálódhatna, s ők mehetnének a lopott milliárdjaikkal valamely egzotikus adóparadicsomba. Még ez is jobb lenne, mint ha „folytatnák”.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 6. szám, 2023. február 10.
LXVII. évfolyam, 5. szám, 2023. február 3.
LXVII. évfolyam, 4. szám, 2023. január 27.
Élet és Irodalom 2024