ELKÉPESZTŐ

PÁRATLAN OLDAL - LXIII. évfolyam, 9. szám, 2019. március 1.

Egészen elképesztő bírói túlkapás: bűnözőként megbélyegezve adtak ki országos körözést Szarvas Szilveszterre címmel közölt írást a PestiSrácok.hu február 22-én. „Teljesen sza­bálytalanul, jogkörével és hatalmá­val visszaélve (itt a teljes név kiírva, -hg-) bíró elrendelte Szarvas Szilveszter körözését és elfogását. Az ügyben kétség kívül felmerül tehát az eljáró (vezetéknév kiírva) bíró közéleti elfogultsága vagy alkalmatlansága.” Az írás alatti kommentek: „Rúgják már ki azt a sok marha, vén komcsit a bíróságokról”, „Gyalázat! Ideje lenne már végre alapos nagytakarítást végezni a magyar /igazság?/szolgáltatási rendszerben, és végleg kipucolni onnan a még mindig ott dagonyázó liberál-bolsi szemetet!!!”

A bíróság helyreigazítást kért, melyben a cikk valamennyi állítását cáfolták. Megírták, hogy a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettese nem jelent meg szabályszerű idézés ellenére az ellene rágalmazás bűncselekménye miatt indult büntető ügy első tárgyalásán, és nem is igazolta a távolmaradásának okát. A bíróság ezért rendőri elővezetést rendelt el a második tárgyalásra, amely nem vezetett eredményre, a főszerkesztő-helyettest nem találták otthon, magától sem jelent meg, ekkor adta ki a bíró az elfogatóparancsot. Ez mindössze egy napig volt érvényben, mert erre már jelentkezett a bíróságon a védő és a vádlott is.  

A helyreigazítást a portál ezzel a megjegyzéssel közölte: „A Fővárosi Törvényszék magyarázza a bizonyítványát, bocsánatkérést, jogorvoslatot vártunk, ehelyett érkezett meg a kioktató hangvételű helyesbítés.” „Pártállami módon kriminalizálják az újságírást. Ezúton kérjük a Magyar Országgyűlés minden jóérzésű képviselőjét, hogy kezdeményezze és támogassa a pártállami örökségként ránk maradt, börtönbüntetést és a mostanihoz hasonló üldöztetést megengedő büntetőjogi szankciók kiiktatását.”

Nyugi: salátatörvénnyel a jóérzésűek jövő héten intézik.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 34. szám, 2023. augusztus 25.
LXVII. évfolyam, 31. szám, 2023. augusztus 4.
LXIV. évfolyam, 34. szám, 2020. augusztus 19.
Élet és Irodalom 2024