Nemek háborúja

PUBLICISZTIKA - LXIII. évfolyam, 9. szám, 2019. március 1.

Sajnálatos világjelenség a politikai háborúskodás, amely az USA-tól Magyarországig lényegében mindenütt megtalálható. Ami azonban talán ennél is sajnálatosabb, hogy ez a cseppet sem kívánatos közhangulat láthatólag begyűrűzik a civil szféra olyan területeire is, ahol végképp nem lenne semmi keresnivalója. A férfi–női viszonyredszerben felszínre törő és társadalmivá váló konfliktusok természetesen nem újkeletűek, a XIX. század szórványos megmozdulásait követően indult a XX. század fordulója körül a szüfrazsettek mind összehangoltabb mozgalma. Napjainkra azonban ezek a kezdetben inkább csak a feministákat megmozgató jelenségek szinte össztársadalmivá váltak.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 12. szám, 2019. március 22.
LV. évfolyam 47. szám, 2011. november 25.
Élet és Irodalom 2021