MAKI

PÁRATLAN OLDAL - LXIII. évfolyam, 5. szám, 2019. február 1.

Készül egy intézet a magyarság őstörténetében található fehér foltoknak színesre festése végett. Én is szorgalmasan kutatom magyar őseimet, de 4–6 generációt visszamenve valahogy minden ágon a hanyatló Nyugatról menekült ősökkel találkozom. Sehol egy kun. De hát ez az én egyéni és családi bánatom, egy kutatóintézetnek nem lehet feladata, hogy ilyesmivel foglalkozzon.

Sorkatonai szolgálatom alatt tanultam meg a nagy igazságot, hogy „senki sem lehet poliészter”. Azóta viszont előkerült egy kivételes személyiség, aki nemcsak az ontológiához és az onkológiához, a magyar őstörténethez és az eü-szervezéshez, a honfoglaláshoz és az etnogenetikához, a csillagászathoz és a relativitáselmélethez ért, de ahhoz a sokhoz is, aminek még a nevét is elfelejtettem. Ötleteinek részletes kimunkálásához talán még egyetlen Maki-intézet is kevés lenne. Elkötelezett jogászok, írók, költők váteszek és politikusok gyülekeznek, hogy munkásságukkal segítsék a távoli múlt megvalósítását.

Feladat, az van bőven. Mi van a magyar törzsekkel szerte a világon, Indiában, Núbiában, Kurultajon vagy másféle tájon? Milyen kapcsolataink voltak az Atlantisszal? Kik győztek a II. világháborúban? Nemrég hallottam, hogy a Halotti beszéd valójában sumérul íródott, nyilván ezért érthető olyan nehezen számunkra. De melyik sumér nyelvjárásban íródott? A Krisztus előtt 8. kerületiben?

Én még csak az egyszeri honfoglalásról tanultam a suliban. Azóta már van kettő, és azt hallottam, hogy hamarosan be fogják bizonyítani a harmadikat is. De hát honnan jött az a sok honfoglaló? Szittya-, hun‑, török-, ujgur-, pártus- vagy sumérföldről? És hol éltek legfőbb vezetőink ősei? Európában, Ázsiában vagy Indiában? Az viszont totál hülyeség, hogy a magyarság űrhajón jött volna a Szíriusz B csillagképből. Nyilvánvaló, hogy a Szíriusz A-ból jöttünk!

Ez is arra utal, hogy integrálni kellene valahogyan a tudományos eredményeket, mert mi van, ha a sok elméletnek egyszerre van igaza?

A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 5. szám, 2019. február 1.
LXII. évfolyam, 43. szám, 2018. október 26.
LXI. évfolyam, 9. szám, 2017. március 3.
Élet és Irodalom 2021