O1G

PÁRATLAN OLDAL - LXIII. évfolyam, 4. szám, 2019. január 25.

Magyarország megint jobban teljesít: sikerült egyetlen rövidítésbe foglalni a Nemzeti Együttműködés egész Rendszerét! A Simicska Lajos mondatát tömörítő három karakter immár egész Európában ismertté vált, a politika iránt érdeklődők megtanulták, hogyan nevezik magyarul a hím szaporítóanyagot. Itthon pedig e járdára fújt, falra vetített, pólókra festett, autók behavazott ablakába rajzolt betűk tudatják mindenkivel: mit gondolnak sokan a rendszer névadójáról.

Ez a vélemény – a december közepe óta tartó tüntetéshullámmal és ellenzéki aktivitással együtt – a 2010 óta regnáló kormányfő és pártja egész tevékenységét értékeli, a legújabb fejlemények: a rabszolgatörvény, a közigazgatási bíróságok, a parlament „működése”, a képviselők elleni MTVA-s atrocitások, a könnygáz bevetése, a Várba költözés, a Gundel-menü kapcsán is.

Ezentúl nem kell részletezni a rezsim bűneit, elegendő ezt a három karaktert leírni, s mindenki tudni fogja: mire gondoltunk. Ha a szavazólapra is ezt írnák, menten megnőne a résztvevők száma.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 6. szám, 2023. február 10.
LXVII. évfolyam, 5. szám, 2023. február 3.
LXVII. évfolyam, 4. szám, 2023. január 27.
Élet és Irodalom 2024