KÁRFELMÉRÉS

PÁRATLAN OLDAL - LXIII. évfolyam, 3. szám, 2019. január 18.

Megvolt a hétfő reggeli (január 7.) kis bosszúság: a megszokott módon elkezdtem böngészőmben az általam kiemelt portálokat végigfutni, de már az elsőnél elakadtam. A Golden Globe-díj híreire lettem kíváncsi; örömmel olvastam a főcímben, hogy az én egyik favoritom női főszereplője tarolt. A cikket végigolvasva kiderült, ez közel sincs így. A díjazottak listáján viszont ott a film férfi főszereplője, hurrá! E portál hozzászólásait mindig elolvasom, most is. Itt sorra közlik: hibás a lista, nem is az a színész a győztes. A további netes újságok megerősítették a kommenteket.

Az a baj, hogy e jelenség – cím és tartalom „összhangtalansága”, slendriánság – nem egyedi és egyre gyakoribb. Nem bulvárlapokról beszélek, hanem komoly (tehát nem kormányoldali) hírforrásokról.

Egyébként is szomorkodom: az említett kiemelt portálsor látványosan összezsugorodott. Kegyeletből megtartottam, leghátul sorakoznak a vagy kimúltak, vagy számomra elesettek: Origó, Friss hírek, Népszabadság.hu, Magyar Nemzet.hu, Hír tv.hu, Rádio Q, Zoom.hu.

Én csak támogathatok és szurkolhatok, hogy e gyászsor ne folytatódjék. És csak kérhetem, hogy vegyenek komolyabban azok, akikért ezt teszem.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 39. szám, 2023. szeptember 29.
LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.
LXVII. évfolyam, 29. szám, 2023. július 21.
Élet és Irodalom 2023