„Nukleárisan a világ most is kétpólusú”

Interjú Dunay Pál biztonságpolitikai szakértővel

INTERJÚ - LXII. évfolyam, 51-52. szám, 2018. december 19.

Be kell-e avatkoznia a NATO-nak egyesített haderejével, ha megtámadják egyik tagállamát? Képes-e erre egyáltalán? És ha képes, megteheti-e ezt egy olyan állammal szemben, amely a világon ma is a legtöbb nukleáris fegyverrel rendelkezik, és amelynek meggyőződése, hogy a végső elrettentő erő a nukleáris fegyver? Egyebek mellett ezekre a kérdésekre is válaszol a George C. Marshall European Center for Security Studies professzora, aki szerint azonban ilyenkor a legelső kérdés mindig az, „mit jelent egy konfliktust nuklearizálni, tehát képesek vagyunk-e politikai, katonai okokból megsemmisíteni az emberiséget”.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 47. szám, 2022. november 25.
LXVI. évfolyam, 35. szám, 2022. szeptember 2.
LXIII. évfolyam, 23. szám, 2019. június 7.
Élet és Irodalom 2023