A bomlás virágai

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 51-52. szám, 2018. december 19.

Yuval Noah Harari: 21 lecke a 21. századra. Fordította Torma Péter. Animus Kiadó, Budapest, 2018, 304 oldal, 4490 Ft

Aktuális szövegében például leszögezi: a liberálisok, miként anno a szovjet elit, képtelenek reagálni a XXI. század bomlására. Ez a könyv vádirat a liberális demokrácia ellen a liberális demokrácia, így a mindenekfeletti szólásszabadság védelmében. Ezek már ugyanis csak akkor védhetők meg, ha a lehetséges cselekvő ráébred, nem a múltját, az ideológiáját, a történetét kell óvnia, hanem az embert.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 19. szám, 2021. május 14.
LXIV. évfolyam, 40. szám, 2020. október 2.
LXIII. évfolyam, 37. szám, 2019. szeptember 13.
Élet és Irodalom 2021