Bibliai várakozások

PUBLICISZTIKA - LXII. évfolyam, 51-52. szám, 2018. december 19.

Az év két nagy keresztény ünnepköre közül első pillantásra a karácsonyi látszik közérhetőnek és a húsvéti tartalma nehezebben hozzáférhetőnek. Karácsony népszerűbb, húsvét exkluzívabb: az előbbi úgyszólván mindenkié, s ha az utóbbi is, akkor csak azért, mert jóval határozottabban elkülönül benne a szoros értelemben vett vallási hagyomány és a néprajzi elemek mozaikja. Az egyházi tisztségviselőknek nem kell homlokukat ráncolva emlékeztetniük a locsolkodás és a misztérium távolságára, egyidejűségük nem kelt megbotránkozást: a tavasz és a feltámadás jól megfér egymás mellett, noha különbségük is nyilvánvaló.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 51–52. szám, 2020. december 17.
LXIII. évfolyam, 19. szám, 2019. május 10.
LXII. évfolyam, 13. szám, 2018. március 29.
Élet és Irodalom 2022