Ötezres

PRÓZA - LXII. évfolyam, 51-52. szám, 2018. december 19.

Beteszem a gépbe az ötezreseket, kattogva pörögnek a bankjegyek, kiírja, mennyit számolt, aztán egyenként magam elé dobva átnézem őket. Ezt szeretem legjobban. Amikor rám néz Stefi gróf a pénzről, és ha elég gyorsan dobálom, mintha bólogatna: igen, én is kívánlak!

Szerelmes vagyok ebbe a szakállasba. Imádom a szomorkás tekintetét, hogy a jobb szeme lejjebb van egy kicsit, és hogy az állát kiborotválta, csak a tokáját borítja szőr. Egy picit kopaszodik, de nem a feje búbján, mint a Lajos, a sarki hentes, aki izzadtan, vérfoltos trikóban nyomja nekem a rossz dumát, akit csak azért nem küldök a fenébe, mert elteszi nekem a borjúnyelvet. Miközben tömöm magamba a főtt nyelvet, anyám azt mondogatja, ez bánatevés, egy magazinban olvasta, én meg arra gondolok, hogy rohadjon meg a magazinműveltségével. 

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 32. szám, 2020. augusztus 7.
LXII. évfolyam, 12. szám, 2018. március 23.
LXI. évfolyam, 2. szám, 2017. január 13.
Élet és Irodalom 2021