HADAK ÚTJÁN

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 49. szám, 2018. december 7.

Miniszterelnökünk kinyilatkoztatta, hogy erős honvédségre van szükség, amely képes a hazát megvédeni. A Varsói Szerződés idején mindenki tudta, hogy a NATO elleni háború esetén a magyar honvédség átmasírozva a semleges Ausztrián elfoglalja Észak-Itáliát a Pó folyóig. Ott harcoltunk volna, mint nagyapáink száz éve: a Piavénál, Isonzónál, Doberdónál. Akkor nem jött össze.

Most a cél a szomszédos államok (kisantant) elleni védekezés. Orbán szerint nekik erősebb seregeik vannak. A magyar vezérkar – bár csak pletykákat hallottam – adott esetben visszafoglalja a szomszédos országok még magyarlakta területeit. A szlovákiai hadművelet katonai fedőneve: „Horthy Kassán”, esetleg „Esterházy útján”. Az erdélyi hadművelet titkos elnevezése: „Semjén fehér lovon”. A ma velünk gonoszkodó Ukrajna Kárpátalja területe visszafoglalási haditervének neve: „Munkácsi Zrínyi Ilona”. A szerbiai Vajdaság elfoglalásának fedőneve: Vujity Tvrtko. Adott esetben Ausztriával is hadba lépünk, a művelet egyszer már majdnem bevált, katonai neve: Héjjas–Prónay Lajtabánsága. Az oroszokkal, törökökkel, türkménekkel nincs közös határunk.

Amennyiben a pletyka hamis, szívesen kérek bocsánatot Zrínyi Ilona, Esterházy, Héjjas és Prónay leszármazottaitól, illetőleg Vujity Tvrtkótól és Semjén Zsolttól, tőle Kolozsvár (Cluj) főterén, egy fehér ló nyergében.

A szerző további cikkei

LXII. évfolyam, 13. szám, 2018. március 29.
Élet és Irodalom 2024