„A világ isten paroxizmusa”

Beszélgetés Bartók Imrével

INTERJÚ - LXII. évfolyam, 49. szám, 2018. december 7.

A Jelenkor Kiadó gondozásában az ünnepi könyvhétre jelent meg Bartók Imre gigantikus memoárja, a Jerikó épül, mely a vallomásirodalmat úgy újítja meg, hogy végső soron újrarajzolja annak kereteit. A több mint hatszáz oldalas mű egy felcseperedés története, kezdve a születéstől egészen az apa haláláig. Ahogy az olvasó egyre mélyebbre hatol ebben a szövegdzsungelben, más és más utak nyílnak meg előtte. A műfajilag sokszínű regényben a szövegek, az álomleírások és a hagyományos elbeszélő részek mellett esszék, kritikák, sőt az utolsó oldalakon még egy interjú is helyet kapott. Bartók Imrével e nagyszabású műről beszélgettünk.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 3. szám, 2020. január 17.
LXIII. évfolyam, 32. szám, 2019. augusztus 9.
LX. évfolyam, 26. szám, 2016. július 1.
Élet és Irodalom 2021