A megváltás

PRÓZA - LXII. évfolyam, 48. szám, 2018. november 30.

Az öregember az ablak alatt, mégis sötétben ül. Be vannak hajtva a spaletták. Csak a hátsó udvarra nyíló ajtón jöhet be némi fény, de az ajtó olyan alacsony, és a hátsó udvar olyan sűrűn tele van ültetve gyümölcsfákkal, hogy a szoba nagy része, különösen ott, ahol az öregember ül, mindig árnyékban marad.

Kipattint egy sört, a kupak kiugrik az ujjai közül, begurul az asztal alá. Tíz óra van, az első sör ideje. Az öregasszony nincs itthon, a piacra ment, talán az unokákhoz, ha itt lenne, megszólná a sört. Minek iszol ilyen korán, mondaná. Apró, hajlott alakjával idegesen futkosna fel-alá a szobában. Lehajolna, felkapná a söröskupakot, a kredenc legfelső fiókjába dobná, a többi kupak közé.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 10. szám, 2024. március 8.
LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.
LXVII. évfolyam, 4. szám, 2023. január 27.
Élet és Irodalom 2024