Kántor–Láng II.

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 47. szám, 2018. november 23.

Kántor Lajos–Láng Gusztáv: Száz év kaland. Erdély magyar irodalmáról. Bookart Kiadó, Csíkszereda, 2018, 808 oldal, 7190 Ft

Egyszer éppen egy kolozsvári antikváriumban tudtam megvenni az első Kántor–Láng egy példányát. Milyen boldogság volt, hogy most már van sajátom belőle. Évtizeddel később pedig jött a másik öröm: egészen Kolozsvártól Székelyudvarhelyig – és persze visszafelé is! – „a Kántor–Láng” sofőrje lehettem… Igazi továbbképzés volt az nekem erdélyi magyar irodalomból! – Aztán már csak Kántor Lajos temetésére autóztunk 2017 végtelen nyarán Láng Gusztávval. Szomorú emlék, de feledhetetlen a kígyózó embertömeg méltósága, amely a koporsót kísérte a Kolozsvári Magyar Operától Házsongárdig.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 15. szám, 2020. április 9.
LXIV. évfolyam, 8. szám, 2020. február 21.
LXIII. évfolyam, 42. szám, 2019. október 18.
Élet és Irodalom 2020