Rakéták, szerződések

PUBLICISZTIKA - LXII. évfolyam, 46. szám, 2018. november 16.

Donald Trump választási kampánykörútjának egyik állomásán, a nevadai Elko városának repülőterén jelentette be október 21-én, hogy az Egyesült Államok kész felmondani az 1987 decemberében megkötött INF-szerződést, amely az amerikai és szovjet rövid és közepes hatótávolságú szárazföldi indítású rakéták megsemmisítéséről rendelkezett. Sokak szerint ez volt az a megállapodás, amelyhez leginkább köthető – és nem csak szimbolikus értelemben – a hidegháború lezárulta. S ez volt az a szerződés, amely nemcsak korlátokat szabott a fegyverkezési versenynek, de két fegyvertípust fel is számolt, megnyitva ezzel az utat a hadászati nukleáris fegyverek fokozatos leszerelése előtt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 26. szám, 2021. július 2.
LXV. évfolyam, 7. szám, 2021. február 19.
LXV. évfolyam, 4. szám, 2021. január 29.
Élet és Irodalom 2021