Emmanuel Macron nehéz napjai

Kormányátalakítás után, folytatás előtt

PUBLICISZTIKA - LXII. évfolyam, 45. szám, 2018. november 9.

Nehéz napokat élt meg Emmanuel Macron francia elnök a nyáron, miután egy közeli munkatársáról, Alexandre Benalláról kiderült, hogy rendőrnek öltözve tüntetőket vert meg május elsején. Ezután nyomozások, parlamenti meghallgatások és az eltussolás gyanúja tette kellemetlenné az Élysée és a kormánytöbbség számára az elmaradó politikai uborkaszezont. De nem sikerült jobban a szeptemberi politikai szezonkezdet sem a francia elnöknek. Kormánytagok mondtak le, köztük a népszerű Nicolas Hulot környezetvédelmi miniszter, kritikák érték Macron arrogánsnak vélt személyiségét, elnöki szerepfelfogását. A folyamatot a francia államfő egy elhúzódó kormányátalakítással igyekezett rendezni. De mit ért el vele, és mit igyekezett üzenni?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 31. szám, 2022. augusztus 5.
LXVI. évfolyam, 25. szám, 2022. június 24.
LXVI. évfolyam, 15. szám, 2022. április 14.
Élet és Irodalom 2024