Simonka György tündöklése és bukása

PUBLICISZTIKA - LXII. évfolyam, 45. szám, 2018. november 9.

Magyar politikust a rendszerváltás óta aligha illettek olyan súlyos vádakkal, mint Simonka Györgyöt. A Dél-Békésben élet-halál urának tartott fideszes politikust a Legfőbb Ügyészség mások mellett bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással vádolja, ezért október 17-én kérte a parlamenttől mentelmi jogának felfüggesztését. Ez kilenc nappal később megtörtént. Ha az ellene felhozott vádak bizonyítást nyernek, akár tíz–tizenöt év börtönbüntetésre is ítélhetik. Simonkáról sok mindent leírtak az elmúlt években és hetekben. Ám arról kevés szó esett: ki ő valójában? Honnan érkezett, és milyen utat járt be a Fideszben? Hogyan lett a kormánypárt megyei vezetője. Látni fogjuk, a szerencsével sem állt hadilábon. Ez is kellett ahhoz, hogy a párthierarchiában viszonylag messzire jusson. A NER korának hőse volt. Eddig.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
LXIV. évfolyam, 37. szám, 2020. szeptember 11.
LXIV. évfolyam, 30. szám, 2020. július 24.
Élet és Irodalom 2020