KUKA ÉS A TÖRPÉK

PÁRATLAN OLDAL - LXII. évfolyam, 44. szám, 2018. október 31.

Minden hónap hoz egy-két újabb kormánybotrányt, a focimeccsekre most már menetrendszerűen repülőgéppel repkedő miniszterelnök esete után bontakozik, dagad egy újabb, a szemétügy. Több tehetetlen, állami vízfej után a rezsicsökkentés megalapozására létrehozott Kuka holding (NHKV) évek óta nem fizeti ki a szemetet begyűjtő és kezelő cégeket, amelyek közölték, a béreken kívül már semmi járulékos költséget nem képesek fedezni (gépkocsik karbantartása, javítása, üzemanyagköltség), ezért nem folytatják a munkát. Afelé haladunk, hogy az utcai szeméthegyek országa leszünk?

„Azt se tudják megállapítani, pontosan hány milliárdos a hiány, így az állami cégnek nincs elfogadott mérlege a múlt évről. Információnk szerint 7 és 15 milliárd forint között több szám is szóba jöhet... A kukaholdingnál 110 milliárd forint a tervezett éves forgalom, ez azonban nem tud összejönni, mert két évvel az indulás után még mindig nem működik rendesen a rendszer legfontosabb eleme, a számlázást bonyolító szoftver... (amit) a miniszterelnökkel baráti kapcsolatot ápoló Garancsi István üzlettársai szállítottak az NHKV-nak.” (24 hu.)

A kormányszóvivő a minap közölte, hogy a Katasztrófavédelem kapott utasítást a probléma rendezésére, jól érzékelve, hogy ennek a helyzetnek a kezelése most már oda tartozik, csak hát, ami a lényeget illeti, ez a szervezet képes megszervezni egy olyan munkát, ami nem profilja, és amire nincs szakmailag felkészülve?  Vagy itt is bekövetkezik, hogy a szemétbizniszt újabb családtagok és elkötelezett barátok kezébe játsszák át?... És a rezsicsökkentés meseszerű beetetésével megemelik majd a szemétbegyűjtés és az elhelyezés árát.

A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 26. szám, 2020. június 26.
LXIV. évfolyam, 17. szám, 2020. április 24.
LXIV. évfolyam, 15. szám, 2020. április 9.
Élet és Irodalom 2021