A magyar beteg

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 44. szám, 2018. október 31.

Kovácsy Zsombor: Beutaló. Irány­tű a magyar egészségügy la­bi­rin­tusához. Athenaeum Kiadó, Budapest, 2018, 215 oldal,4499 Ft

A végzettségére nézve orvos és jogász, korábban az Egészségbiztosítási Felügyelet elnökeként, majd az Egészségügyi Minisztérium szakállamtitkáraként tevékenykedő (Molnár Lajos minisztersége idején), jelenleg ügyvédi irodát vezető szakember kétszeresen is a nehezebb utat választotta, amikor úgy döntött, hogy áttekintő képet ad a kívülállóknak: hogyan működik a magyar egészségügy. Egyfelől nem botránykönyvet írt, noha a szakterület társadalmi megítélése miatt erre érezhetett volna kísértést. Másfelől az angolszász tudományos ismeretterjesztő irodalom legjobb hagyományait felhasználva, érthető, könnyed, nem ritkán humorral átszőtt szöveggel magyarázza el az egészségügy működésének és felépítésének teljes rendszerét. Nem lebecsülendő érdeme a könyvnek, hogy a „tanmese” több mint kétszáz oldalon nem fullad unalomba.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 39. szám, 2020. szeptember 25.
LXIV. évfolyam, 37. szám, 2020. szeptember 11.
LXIV. évfolyam, 30. szám, 2020. július 24.
Élet és Irodalom 2020