...a Magyar Köztársaság hűlt helyén...

Beszélgetés Lázár Domokos jogásszal, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet munkatársával

INTERJÚ - LXII. évfolyam, 43. szám, 2018. október 26.

„Ha ma már klasszikus értelemben nem tekinthetünk is jogállamként Magyarországra, a még meglévő jogi eszközökkel, amíg lehet, élni kell” – mondja az EKINT junior kutatója, az ELTE Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának hallgatója. Szerinte Magyarországon ma a leginkább égető, leginkább aktuális közpolitikai kérdés, egyúttal sürgetően megoldandó feladat megtalálni azokat a jogi és nem jogi eszközöket, amelyek az úgynevezett illiberális állam keretei között, ebben az ellenséges környezetben, a kormányzati támadások kereszttüzében még rendelkezésére állnak a civil társadalomnak, saját védelme érdekében.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 47. szám, 2022. november 25.
LXVI. évfolyam, 35. szám, 2022. szeptember 2.
LXIII. évfolyam, 23. szám, 2019. június 7.
Élet és Irodalom 2023