Kávéház és irodalom

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 43. szám, 2018. október 26.

Ha a költészet kávéház volna. Wenn die Dichtung ein Kaffeehaus wäre. Ünnepi antológia Wilhelm Droste 65. születésnapjára. Szerkesztette Adamik Lajos, Király Edit, Relle Ágnes és Zsellér Anna. Kalligram Kiadó, Budapest, 2018, 312 oldal, 3500 Ft

A kötet nemcsak arra keresi a választ, hogyan kötődik választott hazájához az ünnepelt, hanem arra is, hogy a magyarokat mi vonzza Wilhelm Drostéban. Belső szabadságról olvasunk, egy emberről, akinek nem kell a szerencsét, a boldogságot vadásznia, mert ő maga az (Michael Haase). A kétnyelvű kötet olyan gazdag, hogy még a szerzői felsorolására sincs helyünk: Droste marburgi professzorától kezdve legfiatalabb budapesti tanítványaiig, ifjúkori barátaitól a legnevesebb magyar írókig és germanistákig, meg a Három Holló Körig tart a névsor.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 12. szám, 2019. március 22.
LXII. évfolyam, 32. szám, 2018. augusztus 10.
LXI. évfolyam, 3. szám, 2017. január 20.
Élet és Irodalom 2022