Ki látta előre?

KÖNYVKRITIKA - LXII. évfolyam, 43. szám, 2018. október 26.

Rendszerváltás. Szerkesztette Mink András. Osiris Kiadó, Bu­da­pest, 2018, 724 oldal, 8980 Ft

Ha felül tudunk kerekedni nosztalgiánkon, elégedetten állapíthatjuk meg, hogy egy újabb kiváló kötettel gyarapodott az Osiris Kiadó Nemzet és Emlékezet című sorozata. Amikor majd teljessé válik, minden bizonnyal ez lesz a sorozat „záróköve”. A korábbi kötetekhez hasonlóan ebben sem egyetlen szerző által megszerkesztett narratívát találhatunk, hanem történelmi forrásokat, valamint a tudományos és közéleti emlékezet dokumentumait – távolról sem csak a szűken vett rendszerváltás három-négy évéből.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 34. szám, 2020. augusztus 19.
LXIV. évfolyam, 24. szám, 2020. június 12.
LXIV. évfolyam, 7. szám, 2020. február 14.
Élet és Irodalom 2022